تفاوت بین سختی گیر آب و دستگاه تصفیه آب صنعتی

تفاوت بین سختی گیر آب و دستگاه تصفیه آب صنعتی
مقالات 21 آبان 1401

امروزه انتخاب بهترین سیستم تصفیه آب برای هر کسب و کار یا خانه ای یک امر ضروری است. طیف گسترده ای از سیستم های تصفیه آب، سختی گیر و فیلتراسیون در دسترس قرار دارند. اگر به آب تمیز و تصفیه شده نیاز دارید، انتخاب سیستم تصفیه آب مناسب نقش اساسی در تامین نیازهای شما دارد. بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است که قبل از انتخاب سیستم تصفیه آب مورد نیاز، دانش و تحقیق مناسبی در این زمینه داشته باشید. صاحبان کسب و کار اغلب در انتخاب بین سختی گیر آب و دستگاه تصفیه آب صنعتی دچار اشتباه می شوند. بنابراین قبل از انتخاب هر یک از سیستم های تصفیه آب باید درک درستی از کاربرد و نحوه عملکرد آن ها داشته باشیم. انواع مختلفی از سیستم های تصفیه وجود دارد که از آن جمله می توان به تصفیه خانه های فاضلاب، سختی گیرهای آب، سیستم های اسمز معکوس و غیره اشاره نمود. در این مطلب به بررسی تفاوت بین سختی گیر و دستگاه تصفیه آب می پردازیم تا انتخابی درست و آگاهانه داشته باشید.

نحوه عملکرد سختی گیر آب

آب آشامیدنی که برای مصارف خانگی یا در مکان‌ های عمومی استفاده میشود، طبیعتاً از نظر شیمیایی خالص نیست، زیرا حاوی انواع مختلفی از املاح است. این املاح شامل نمک ‌های محلول، مواد معدنی، ترکیبات آلی و غیره می باشد. به طور خاص، نمک های محلول در آب دارای بار الکتریکی (یون های دارای بار مثبت و منفی) هستند و می توان آنها را از طریق روش تبادل یونی یا یون زدایی حذف کرد.

سختی گیر آب دقیقاً از این اصل تبادل یونی استفاده می ‌کند که قادر است میزان نمک‌ های معدنی موجود در آب آشامیدنی را با هدف کاهش سختی آب و در نتیجه جلوگیری از تشکیل رسوبات آهکی تغییر دهد. رسوب آهک چیزی نیست جز کلسیم و منیزیم که در صورت وجود در غلظت بالا در آب، هم برای لوله ها و هم برای تمام ماشین هایی که از آب آن سیستم استفاده می کنند، مشکل ایجاد می کند.

سختی گیر رزینی

یک سیستم سختی گیر آب معمولی یون ‌های کلسیم و منیزیم را از آب سخت حذف می‌ کند و یون‌ های سدیم را جایگزین آنها می‌ کند. یون های کلسیم و منیزیم با عملکرد مواد شوینده خانگی تداخل دارند، اما سدیم اینطور نیست. بنابراین فرآیند حذف سختی آب به مواد شوینده کمک می کند تا به طور موثرتری کثیفی و روغن را از لباس ها و ظروف پاک کنند. دو نوع رایج سختی گیرهای آب بر پایه نمک و بدون نمک هستند. در سیستم‌ های مبتنی بر نمک، آب از میان بستر حاوی رزین های کاتیونی و آنیونی عبور داده می‌شود که باعث حذف کلسیم و منیزیم از آب می گردد. سپس این مواد به وسیله شستشو با آب نمک از سیستم خارج می گردد.

در سیستم‌ های بدون نمک، یون‌های منیزیم و کلسیم در طی فرآیندی متبلور می ‌شوند که از چسبیدن آنها به سطوح یا تشکیل رسوب جلوگیری می ‌کند. سیستم های سختی گیر آب فقط برای حذف سختی آب مورد استفاده قرار می گیرند. موارد استفاده معمولاً محدود به کنترل مقیاس، حذف نقاط آب و بهبود کیفیت آب آشامیدنی مسکونی است.

تبادل یونی نمک‌ های کلسیم و منیزیم را از آب حذف می‌ کند و نمک ‌های سدیم را جایگزین آن‌ ها می ‌کند و آب بدون سختی به دست می ‌آید. این فرآیند با عبور دادن آب به اصطلاح “سخت” از یک سری رزین در داخل سختی گیر صورت می گیرد. نمک به عنوان مبدل یون و بازسازی کننده استفاده می‌شود و به تدریج در طول فرآیند تصفیه مصرف می‌شود و نیاز به جایگزینی مجدد در منبع آب نمک می باشد.

مزایای سختی گیر آب

  • از باقی ماندن لکه بر روی ظروف جلوگیری می کند.
  • پوست نرم تر و موهای تمیز و صاف را به ارمغان می آورد.
  • از ایجاد رسوب در ماشین لباس شویی جلوگیری کرده و لباس ها تمیزتز شسته می شوند.
  • میزان استفاده از صابون و شامپو تا 75 درصد کاهش می یابد.
  • عمر تجهیزاتی مانند آبگرمکن، یخ ساز، قهوه ساز، ماشین ظرفشویی و تجهیزات لباسشویی را افزایش دهید.
  • باعث صرفه جویی در هزینه های ماهانه انرژی و خسارات وارده به لوازم خانگی می‌شود.
  • باعث بهبود عملکرد سیستم اسمز معکوس می‌شود.

عملکرد سختی گیر آب

نحوه عملکرد سیستم اسمز معکوس

اسمز معکوس آلاینده ها را از آب تصفیه نشده یا آب ورودی به دستگاه حذف می کند و این کار را وارد کردن فشار آب به یک غشای نیمه تراوا انجام می دهد. آب ورودی به سیستم اسمز معکوس به کمک پمپ ها به داخل فیلتر های ممبران وارد می‌شود و از طریق منافذ ریز موجود در غشای ممبران تصفیه می گردد. آب تصفیه شده از سمت دیگر خارج می گردد و آب دارای املاح و نمک ها به عنوان پساب از سیستم حذف می گردد. یک غشای نیمه تراوا دارای منافذ کوچکی است که آلاینده ها را مسدود می کند اما به مولکول های آب اجازه می دهد تا از آن عبور کنند.

اسمز معکوس از پمپ‌های قدرتمند برای هدایت آب در فیلترهای مختلف مانند فیلتر شنی، فیلتر کربنی و فیلتر ممبران استفاده می نماید. با این فرآیند ها یک سیستم آب شیرین کن تضمین می کند که انواع ناخالصی ها با موفقیت از آب خام حذف می شوند. نتیجه این فرآیندها در نهایت تولید آب پاک و به دور از انواع آلودگی ها می باشد.

دستگاه اسمز معکوس

آیا تصفیه آب با روش اسمز معکوس سختی آب را از بین می برد؟

جواب این سوال بستگی به نوع فیلتر مورد استفاده در دستگاه تصفیه آب صنعتی دارد. برخی از فیلترهای مورد استفاده در این دستگاه ها توانایی حذف سختی آب را دارا می باشند. هر چند که نوع معمولی فیلترها هم توانایی حذف سختی آب تا حدودی را دارند اما بهترین روش برای حذف سختی آب مورد استفاده در این دستگاه ها استفاده از دستگاه سختی گیر قبل از ورود آب به داخل سیستم اسمز معکوس می باشد که باعث افزایش عمر فیلتر ها و قطعات می‌شود.

مزایای سیستم اسمز معکوس

  • 90 درصد آلاینده های محلول را کاهش می دهد
  • آلاینده های فلزات سنگین را از بین می برد
  • آفت کش ها را حذف می کند
  • ناخالصی های آلی را از بین می برد
  • بهاعث بهبود طعم آب می‌شود
  • جریان مداوم آب سالم را تامین می کند
  • قابلیت ارائه سطوح مختلف تصفیه آب را دارد
  • اندازه جمع و جور آن تضمین می کند که می توان آن را در هر مکانی بدون هیچ زحمتی نصب کرد.

دستگاه تصفیه آب صنعتی

تفاوت بین سختی گیر و دستگاه تصفیه آب صنعتی چیست؟

انتخاب بین سختی گیر آب یا دستگاه آب شیرین کن صرفاً به نیازها و مشکلاتی که شما در استفاده از آب با آن رو به رو هستید بستگی دارد. آیا مشکل وجود آب سخت با غلظت آهک بالا است؟ در این مورد، راه حل ایده آل نصب یک سیستم ضد رسوب آهک مانند سختی گیر آب است. آیا آلودگی یا غلظت بالای مواد معدنی در آب وجود دارد؟ کارآمدترین راه حل نصب سیستم اسمز معکوس است. به طور کلی هر کدام سیستم های فیلتراسیون و تصفیه آب کاربرد مختص خودشان را دارند و قطعا تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در ادامه به بررسی تفاوت بین سختی گیر و دستگاه تصفیه آب می پردازیم:

  • سختی گیرهای آب سختی آب را کاهش می دهند در حالی که سیستم اسمز معکوس به تصفیه آب برای آشامیدن و سایر اهداف کمک می کند.
  • سختی گیرهای آب از تبادل یونی برای جایگزینی مواد معدنی که باعث سخت شدن آب با پتاسیم یا سدیم می‌ شوند، استفاده می‌ کنند تا آب شما بدون سختی شود، در حالی که سیستم‌ های اسمز معکوس مواد معدنی، نمک، باکتری ‌ها و سایر ناخالصی‌ های آب را کاهش می ‌دهند.
  • سختی گیر آب به سیستم اسمز معکوس کمک می‌ کند تا با سختی آب کنار بیاید و از آسیب رسیدن به فیلتر ممبران و سایر قطعات گران قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی جلوگیری می نماید.
  • سختی گیرها با حذف مواد معدنی، آب بدون سختی تحویل می دهند. در حالی که سیستم اسمز معکوس با حذف ناخالصی ها از آب به شما آب آشامیدنی می دهد.
  • دستگاه سختی گیر آب و دستگاه اسمز معکوس یک جفت عالی هستند که هزینه های شما را کاهش می دهند و همچنین آب فوق العاده و با کیفیت را برای شما فراهم می کنند.

استفاده از سختی گیر آب قبل از یک سیستم اسمز معکوس توصیه می‌شود. با استفاده از این نوع سیستم، در واقع از تجمع رسوب آهک در غشاهای سیستم اسمز جلوگیری می‌شود و به مصرف انرژی کمتر و عملکرد بالای تجهیزات خانگی منجر می‌شود و عمر فیلتر ها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

به این مطلب امتیاز بدهید
[مجموع: 1 میانگین: 5]
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *